Digital clock

Tuesday, July 27, 2010

Present Utk Afiq


Ptg smlm ayah belikan present utk afiq....agaknya Mr. Hubby nak bagi semangat pada afiq supaya cepat sembuh daripada demam campak...nampak pun campak dia dah kering...afiq pun tak la meragam sangat...Mr. Hubby dah pi cari daun semambu, pi beli air kelapa utk afiq....

tiba tiba je waktu kitaorang tengok tv waktu malam ayah kuarkan present nak bagi kat afiq...afiq punya la suka...terjerit jerit diaaa....bila tanya Mr. Hubby 'napa beli?' Mr. Hubby jawab...'saje je nak bagi kat afiq'...kotak sikit punya besaq...utk anak dah dapat present...utk wife takdak apa apa present kaa...(harap Mr. Hubby ku baca la blog ini ye...hehehehe) rantai tangan ka, baju ka, kasut kaa....heheheheeh


nie la dia gaya & aksi seorang bakal car drifter...hehehehe...punya la excited afiq dok melayan kete drif nyer...
afiq punya mainan je dah berbakul bakul...helikopter control pun ada...tapi nak main heli tu kena ada ayah laa...ibu tak reti nak maiin heli control...silap hari bulan patah heli tu ibu kena marah ngan ayah....(ayah sayangkan helikopter control tu lebih dari ibu, ibu kena marah takpe, jangan heli tu patah atau rosak....huhuhuhu....hahahahaah)

ok...see u soon...

Thursday, July 22, 2010

Jalan2 Cari Makan

Kitaorg mkn kt kedai kt tmn gemilang, dengkil. Mr hubby tengah dok layan afiq minum ayaq. Sebenaqnya ni kami baru blk shopping barang2 afiq, barang2 dapuq. lupa lak nak ambil pic masa kitaorg pi shopping...gambaq nie je aku teringat nak ambil...masa nie kitaorang makan ikan siakap stim, sayur kailan ikan masin, daging masak merah, teluq bungkuih ngan sup ayam utk afiq...berselera afiq makan...seronok aku tengok...gambaq makanan tu semua pun lupa nak ambil...Mr. Hubby pun tanya "awat tak ambil gambaq makanan tadi?... Ayang lupa la bang....sorry ye..." Ok c u when i c u.

Breakfast Pagi Tadi...


Korang agak2 berapa harga bekfes aku ni? RM2? RM2.50? Atau pn RM3??? Semua jwpn salah. Jwpn sbnrnya ialah...jeng jeng jeng RM1 je. Ye aku x tipu....dah la aku ambil daging tu....Kalau kat kantin EPU nie jangan harap la nak dapat RM1 macam nie...maunya RM2.50 macam tu...cekik darah betul....walau pun kena menapak ke B1 tapi berbaloi baloi laaa.....hehehehe...

Tuesday, July 20, 2010

Ikan 'Jaket' Sumbat Cili


Lauk nie aku masak...Mr. Hubby ngan mama puji masakan aku niee....katanya ok...aku pe lagi...punya la excited...aku jenis suka kalau orang komen masakan aku...kalau tak sedap komen je...next time i'll improved my skillss....(ceh wah...!!!....heheheheeh)
Lagi satu aku memang suka masak...kadang tu aku suka improvised kan masakan aku...kita kan kena kreatif...letak la pe pun nak bagi sedap...selain dari rasa masakan tu, kita kena jugak 'cantikkan' masakan/makanan kita...maksudnya dari segi presentation...contoh macam ikan kat atas nie...nak cantikkan nya aku tabur daun sup+daun bawang...baru la menaikkan lagi selera makan kita....hehehehehe
Ok...byeee....

Wednesday, July 14, 2010



hari nie saje wat slide show...at least ada entry baru kan...
hari nie kat opis semuanya ok...big boss takdak...whole day meeting kat KL...so apa lagi...kucing takdak, tikus menari nari poco poco le, dangdut laa....heheheh
happy watchingg....

Tuesday, July 6, 2010

Panas+Sejuk=???....


aku kat opis sekarang...aircond kat opis punya la sejuk tahap cipan betul...dah boleh beku macam daging korban dah...hehehehe...saje aku buh gambar merah membara...biaq panaih sikit...sejuk gedi dah niee...

keje kat opis ok je...no problem...semua aku leh handle...ceh...(puji diri sendiri tu)....heheheh...

malam semalam aku, husband ngan afiq kitaorang pi The Store, Banting...pi beli suar jeans Mr. Hubby ku...not bad la harga nya...tengah ada sales la sekarang kat situ...sampai hujung bulan nie kalau tak silap...pastu beli pampers afiq, barang makan sikit...kitaorang punya leka bershopping sampai pak guard tu nak tutup dah...kelam kabut bayaq kat kaunter...leka punya leka barang yang kitaorang simpan kat tempat penyimpanan barang pun tertinggal...nasib Mr Hubby ku ingat...pak guard tu perasan dia pi tolong ambilkan...thank you so much uncle...

kuaq dari The Store pukui 10 mlm...on the way balik kitaorang singgah makan kat kedai Bukit Changgang...seronok tengok afiq makan...afiq kalau kat luaq dia makan banyak...kalau kat umah dia sibuk nak makan sendiri...yang masuk dalam mulut 2,3 biji nasi je...yang bersepah kat lantai yang lebihnyaa...hehehehe...Mr Hubby ku makan nasi goreng kampung..aku nasi putih...lauk pulak daging masak merah+sayur kailan ikan masin+sup...berselera afiq makan...




gambar belah kiri nie hiasan semata mata...tapi ada kaitan ngan makanan kan...hehehhe (gambaq nie masa aku masak kat kg Mr Hubby)...

habis makan sampai umah dalam pukui 11 lebih...sampai umah kemaskan afiq, bagi dia minum susu...then tidoqkan diaa...

lepaih tu aku tidoqkan Mr Hubby lak...heheheeheh...tak laa...dia tidoq sendiri laa....(dah blushing dah niee...heheheheh)


Semoga bertemu kembali...byeeee

Monday, July 5, 2010

WelCoMeeee BaCkkkk!!!....

haiiii...lamanya tak update blog niee...dah bersawang, berlumut, bersarang bagai...semuaaa adaa...tak sempat laa...bz, bz ngan keje, ngan anak, ngan laki lagi laaa...heheheeh

kali nie aku nak borak pasal apa ye...meh ler aku cite sikit...aaa..baru teringat...aku nak citer pasal convocation aku...aku dah selamat konvo bulan mei hari tu...so saje ler nak share gambar ngan kawan kawan semua...(kalau ada yang tengok blog aku nie ler)...heheheh


nie ler gambar yang paling istimewa sekali aku rasakan sebagai seorang graduan...akhirnya berjaya gak aku walaupun aku sedikit tertinggal drp kawan kawan yang lain...agaknya nak kena ada afiq sekali baru aku dapat konvo...hehehhe


nie pulak gambar sebelum hari konvo aku...pre-convo ngan family aku...





nie pulak ngan parents masa photo studio...



utk selingan pulak aku post pic afiq...afiq ambil berkat nak masuk universiti gak...harap harap afiq akan berjaya dalam pelajaran & jadi anak yang soleh...amin...



ok laa...ada masa nanti aku wat entry lain...sehingga bertemu lagi...