Digital clock

Tuesday, February 21, 2012

Hai Kembali...

haii...lama nya aku tak jenguk blog nie...dah berkulat kulat dah...hehehheh

nak citer ape ye...??
actually aku baru je bersalin anak ke dua...nama nya aqif zafril...masa lahir 4 kg...kena operate la aku...masa 1st dulu normal je...3.2 kg...adiknya nie lagi hebat daripada abangnyaa...nie ha pic masa lahir hari tu...

satu pengalaman yang baru bagi aku...tak penah aku kena operate...macam nak kena sorong ke OT tu rasa macam dah nak mati...seriusss, tak tipu...ngan lampu2, ngan segala peralatan semua...selama nie tengok dalam tv, dengar pengalaman orang lain je...bila alami sendiri...hhmm tak tau nak citer macam mana...bila fikir balik perut kita tengah potong, but at the same time aku still leh cakap2 lagi ngan doc kat situ...hhmm...sekarang aqif dah 5 bulan ngan beratnya masa pi check up hari tu 9 kg...sekarang nie tak tau la pulak berapa kg...makin berat aku dukung...tak larat oooo...macam dok usung sekampit beras 10 kg...hahahahaha....aqif baru pandai meniarap...sebelum nie dok cuba senget2 kan badan je...tapi sekarang dah pandai dah...tapi bila lama sangat meniarap dia nangis sebab dah lenguh la tu...si abang dia la tukang pusingkan badan diaa...

yang si abang lak sekarang nie dah masuk sekolah...afiq sekolah kat 'Tadika Yue Yin Dengkil'...bagus afiq..sejak mula masuk sekolah dia tak penah nangis bila aku kejut nak mandi...cuma masa minggu pertama je dia macam nangis sikit sikit je...after that memang terbaekkk laaa...heheheh...mula mula hantar masuk clas dia nangis bila aku nak balik....laoshi dia la yang akan pujuk dia...aku wat hati kering je terus keluar...kalau tak hati kering memang aku ambil dia bawa balik laa...hahahah...sekarang nie pun afiq dah ok...sampaikan dia pulak yang 'halau' aku pi keje...'ibu pergi la work'...

aku tanya gak ngan laoshi tentang progress afiq kat clas...laoshi cakap afiq ok...nak jgk ikut apa yang laoshi tu cakap...cumanya dia agak pemalu sikit...tak berapa nak main main ngan kawan kawan lain...dia suku duduk kat kerusi dia je...tak pe la...asalkan dia ada jugak bercampur ngan kawan kawan n dapat belajar...

bila balik rumah hari hari aku akan tanya 'ada homework tak'...kalau ada dia bagitau la ada...tapi selalunya buku2 dia laoshi dia akan simpan...bila ada homework baru bawa balik..afiq dah pandai cakap cina sikit sikit...dia akan cakap 'ibu..ei, er, san, se, wo...(1,2,3,4,5)' ...aku akan bagi semangat la kat dia...cakap 'good boy'...bila husband balik keje husband pun akan tanya 'ada homework tak'...husband yang lebih rajin..dia akan check bag afiq...check pencil box...kalau pensil pendek ke, takde eraser ke...

pagi pagi aku akan bekalkan roti sapu planta+gula utk afiq...ngan air milo...ada jgk bekalkan air mineral utk dia....setakat nie afiq memang enjoy nak pergi sekolah...sebelum nie tak berapa sangat ngan main main ngan kawan2...tapi sekarang nie dah ok dah...nie beberapa pic afiq kat tadika dia....





sebagai penutup aku sertakan pic kedua dua anak bujang aku...

Ni masa afiq datang kat opis...

seronok dok naik ride nie...
Bergurau 2 beradik...si adik lagi besar dari si abang...hehehhehe
Terngaga ngaga mulut si aqif...
Si bulat debab....dah macam badan ayah dah dik ooiii...heheheh
Dah pandai meniarap...
3 beranak kat my opis...

No comments:

Post a Comment